На прибирання Чернівців виділено 45 млн.: кому і за що платять гроші

На прибирання Чернівців з міського бюджету цього року виділено рекордну суму – 45 млн. гривень. Як з’ясувалося, багато робіт виконуватимуть скандальні фірми-управителі “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олексій Каспрук.

“Це ті, що без досвіду, техніки і працівників вже “навели лад” в житловому фонді. Тепер “освоюють” бюджетні кошти на вулицях міста…” – йдеться у дописі.

Держаудитслужба підтвердила, що Департамент ЖКГ при здійсненні закупівель навіть через систему Prozzoro грубо порушує законодавство.

“Закупівлю послуг на прибирання тротуарів, прилоткової частини доріг, ліквідацію стихійних смітників проводили за 13 лотами, з яких по 7-ти лотах торги під час першого аукціону не відбулися через наявність лише одного учасника, а по 5-ти лотах тендерні пропозиції учасників не відповідали вимогам, однак відмінити закупівлю тендерний комітет відмовився”, – йдеться у повідомленні.

Так, переможцями, з якими укладено угоди на прибирання з порушеннями законодавства, є сумнозвісні “Єврокомунбуд” та “Порядок в домі”.

“На вимогу аудитслужби усунути порушення Департамент ЖКГ відповів, що не має підстав для розірвання угод з цими підприємцями в односторонньому порядку. Тому маємо брудні тротуари та місто, яке потопає у стихійних смітниках…”, – йдеться у повідомленні.

“А чернівчани проводять толоки… Корисна справа, правильна, долучатимусь сам і чернівчан закликаю підтримувати такі ініціативи! Головне, щоби управителі не подавали акти на оплату робіт, які виконали мешканці…” – підсумував Каспрук.

 

Фото: з архіву.

Реклама

Залишити коментар