Вистрілив і добивав ногами: загибель прикордонника на Львівщині розслідують як умисне вбивство

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, що знаходиться у Львові, розслідують обставини отримання смертельного поранення військовослужбовцем Мостиського прикордонного загону Державної прикордонної служби.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Там підтвердили, що у понеділок, 18 березня, приблизно о 13.00 під час несення служби 20-річний солдат-строковик відділу прикордонної служби “Сянки” впритул вистрілив з автомату в інспектора прикордонної служби.

“Після цього він завдав пораненому удар прикладом автомата по голові, від чого інспектор упав на землю. Солдат продовжив бити вже лежачого прикордонника ногами. Зупинили його інші військовослужбовці”, – йдеться у повідомленні.

Пораненому відразу викликали карету “швидкої допомоги” та у тяжкому стані доставили до Турківської центральної клінічної лікарні. Дорогою до лікарні інспектор прикордонної служби помер.

Військовослужбовець, зі зброї якого пролунав постріл, затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі територіального управління ДБР проводять досудове розслідування за статтею “умисне вбивство” (ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, солдату-строковику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Реклама

Залишити коментар