Перші перевірки облгазів Фірташа: додаткові нарахування – незаконні

Завершились перевірки трьох перших облгазів по “справі коефіцієнтів”: Вінницягаз, Волиньгаз, Київоблгаз.

Про це повідомляє “Нафтогаз України” на своїй сторінці у Twitter.

Результати за всім трьома облгазами однакові – порушення ліцензійних умов.  Нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнту є незаконними.

На порушників планують накласти штраф (850 тис. грн на кожного) та зобов’язати провести перерахунок обсягів споживання щодо всіх побутових споживачів.

Як зазначив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК “Нафтогаз України” Олексій Хабатюк, облгази свідомо порушували законодавство, передає Економічна правда.

“Облгази (не всі, але ті, що входять в РГК – всі) розуміли незаконність своїх дій від самого початку, але свідомо пішли на порушення. Тому наступний крок облгазів – позов до суду на рішення НКРЕКП про накладання штрафу та припису провести перерахунки”, – заявив Хабатюк.

Перші результати перевірок на своїй сторінці у Facebook прокоментував народний депутат України Максим Бурбак.

“Уважно слідкуємо за перевіркою фірташівських облгазів. У трьох, яких вже перевірили, результати однакові — порушення ліцензійних умов, а нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнту є незаконними. І штраф у 850 тисяч грн. Прогнозую аналогічні рішення і по Чернівціоблгазу. Гроші видурені у наших громадян повинні бути повернуті. Газових монополістів-аферистів буде покарано!”, – пише нардеп.

Реклама

Залишити коментар