ЧНУ у трійці лідерів серед вишів України за показниками бази даних Scopus

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича посів третю сходинку в загальному рейтингу вишів України з цитованості наукових робіт у наукометричній базі SCOPUS.

У порівнянні з минулими роками, ЧНУ піднявся на кілька позицій, випередивши при цьому Львівський національний університет імені Івана Франка та Одеський Національний університет імені І.І. Мечнікова.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького національного університету.

Зазначається, що праці науковців ЧНУ, а саме, проф. Ангельському О.В. (кількість цитованих робіт у цьому переліку – 40), проф. Ушенко О.Г. ( 22 роботи), проф. Максимяку П.П. (13 робіт), проф. Зенковій К.Ю. (9 робіт), проф. Ушенко Ю.О. (8 робіт), підняли виш на третю сходинку відомої наукометричної бази.

“Для Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича це досягнення є важливим, адже отримані показники є основними критеріями для отримання міжнародних грантів на виконання спільних наукових досліджень і розробок. Крім того, оприлюднення результатів наукових досліджень у журналах, які індексуються та реферуються БД Scopus дає змогу інтенсивно підвищувати індивідуальні показники вчених та, відповідно, показники університету у світових рейтингах”, – йдеться у повідомленні.

Бути на перших позиціях у Scopus, реферативній базі даних наукометричній платформі видавничої корпорації Elsevier, – надзвичайно престижно як для науковців, так і для вишів, адже це найбільша у світі універсальна реферативна база даних з можливостями відстеження наукової цитованості публікацій та найвідоміший ресурс з пошуку наукової літератури.

Для підвищення наукометричних показників університету та індивідуальних рейтингів вчених необхідно дотримуватися ряду вимог. Результати опублікованих у статтях досліджень повинні бути актуальними для сучасної науки, що позитивно вплине на цитування таких робіт.

 

 

 

 

Реклама

Залишити коментар