Депутат назвав повідомлення Продана про ветування рішення міськради щодо землі фікцією

Депутат Чернівецької міської ради Олександр Ставчанський назвав повідомлення у соцмережі секретаря Василя Продана про те, що він зупинив дію рішення щодо виділення земельної ділянки на вулиці Дзержика, 21, – фікцією та окозамилюванням.

Депутат вважає, що Продан ще не зупинив дію рішення, яке стосується виділення земельної ділянки Світлані Бежан – подрузі секретаря виконкому Чернівецької міськради Антоніни Бабюк.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Якщо ви гадаєте, що Василю Продану та Антоніні Бабюк стало страшно соромно через той резонанс, який спричинило скандальне голосування 5 березня за земельний “шкурняк” на вулиці Дзержика, то ви, швидше за все, ви дуже помиляєтесь. Адже допис Василя Сафроновича про те, що він зупинив дію цього рішення – це фікція та окозамилювання. Станом на сьогодні, 8 березня, на офіційному сайті Чернівецької міськради, серед документів відсутнє розпорядження секретаря міськради про вето, яке він нібито наклав на це рішення. Схоже, що Продан саме тому і тягнув зі своїм фейсбук-постом аж до ночі, бо ж юридично ніякого розпорядження він не підписав. Натомість підпише документ у найближчий робочий день – понеділок, 11 березня”, – написав Олександр Ставчанський.

Депутат зауважив, що регламент Чернівецької міськради передбачає, що скористатися правом вето міський голова або його виконувач обов’язків має право упродовж п’яти днів після пленарного засідання, на якому було ухвалене спірне питання.

“У понеділок буде шостий день. Позачергову сесію зберуть у вівторок чи середу, під час якої “запроданівська” більшість зімітує неспроможність подолати вето.
Тим часом громадянка Світлана Бежан подасть до суду на міськраду – бо ж вето на її рішення було накладено із порушенням термінів, передбачених регламентом. Очевидно, що сторона міськради у суді діятиме пасивно, таким чином будуть створені всі умови для того, щоб земельна ділянка залишилась за подругою Антоніни Бабюк”, – вважає депутат Чернівецької міськради.

;

Реклама

Залишити коментар