На Буковині у Вижницькому районі УПЦ МП заявила про захоплення храму

На Буковині у четвер, 7 березня, у селі Бережниця Вижницького району одночасно відбуваються богослужіння двох церковних громад.

Чернівецько-Буковинська єпархія колишньої УПЦ МП заявила, що у Бережниці віряни ПЦУ “намагаються захопити храм”. Про це йдеться на сторінці єпархії у Facebook.

Як повідомили у Чернівецько-Буковинській єпархії, ситуація в селі напружена, віряни начебто намагаються підібрати ключі від храму.

У зв’язку з цим безпеку учасників зібрань забезпечували працівники поліції, йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Чернівецької області.

“Правоохоронці постійно спілкуються з представниками різних конфесій. Вірянам повідомлено про заходи, які проводить поліція для забезпечення публічної безпеки та правопорядку й недопущення правопорушень на релігійному ґрунті. Поліцейські роз’яснюють прихожанам передбачену законом відповідальність за порушення публічного порядку”, – зазначають поліцейські.

Щоб попередити будь-яке протиправне діяння, працівники поліції посилено патрулюють територію поблизу культової споруди.

Повідомляється, що ситуаційний центр ГУНП координує роботу підрозділів по забезпеченню публічної безпеки під час зборів, опрацьовує інформацію про перебіг ситуації та організовує реагування на повідомлення, пов’язані з вказаними зібраннями.

Упродовж 7-го березня на спецлінію “102” надійшло декілька звернень громадян, пов’язаних з проведенням зборів прихожан. Наразі здійснюється перевірка інформації.

Реклама

Залишити коментар