В рідному селі Епіфанія релігійна громада не перейшла до ПЦУ

Релігійна громада села Стара Жадова Чернівецької області, де пройшло дитинство предстоятеля ПЦУ Епіфанія, прийняла рішення не переходити до Православної церкви України.

Рішення було прийнято на парафіяльних зборах 24 лютого 2019 року, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) на своїй сторінці в Facebook.

“За деякою інформацією, територіальна громада планує організувати збори і вирішувати питання переходу парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла під юрисдикцію ПЦУ.

Хоча цей факт досить дивний, оскільки в селі є храм Київського патріархату, куди ходять приблизно 10-15 людей”, – йдеться в дописі.

Реклама

Коментарі:

  • Я народилася у Старій Жадові.Моя мати досі відвідує церкву на великі Церковні свята.Говорить,що ніяких зборів не було,мені це підтвердили односельчани.Просто,у неділю Пан Отець після недільного казання у церкві зповістив прихожан про те,що їхня Церква має документ про належність до МП.Знову громаду обдурено і обкрадено.Сумно..

  • Якщо Ви ходите тільки по великих святах до церкви, то що ви можете сказати про це церковні справи. А в священника є ім’я, і ми не в Польщі, щоб звертатися словом “Пан”.

  • Якщо Ви ходите тільки по великих святах до церкви, то що ви можете сказати про церковні справи? А в священника є ім’я, і ми не в Польщі, щоб звертатися словом “Пан”.

  • Не повинен ніхто ганебно ставитися до рідної мови і казати що це не мова а “срамота” особливо священик який народився на Українській землі і їсть Український хліб

  • Я теж народився і живу в Старій Жадові, а вам Тетяна скажу що ми не в Росії щоб у нас церква відносилась до московського патріархату. Ми маємо повне право повернути свою церкву яку у нас з приходом комуністів відібрав МП. Тетяно вчіть історію…

Залишити коментар