Відомий блогер викрив буковинську Facebook-спільноту прихильників “русского міра”

Відомий блогер дослідив профілі та відкриті дані учасників Facebook-спільноти “Буковина православна”. Як з’ясувалося під час розслідування, ця група відкрито пропагує ідею “русского міра”. 

У своєму блозі “Фашик Донецький” проаналізував адміністраторів Facebook-спільноти, яка позиціонує себе як буковинська, та довів, що група не має відношення до реальної Буковини, веде антиукраїнську пропаганду, поширює фейкові новини виробництва РФ та свідомо викривляє релігійну ситуацію в Україні.

“Давайте поговоримо про Буковину, дикі та мальовничі місця, де всіх російськомовних вішають на смереках. Тут зомбі з руським міром в голові бути не може в принципі, якщо вірити роспропаганді. Але це не так. Вати на Буковині вдосталь”, – йдеться у блозі.

У публікації йдеться про групу “Буковина православна”. Ця спільнота, як зауважив автор, хоч завтра може верещати “путін памагі на березі Черемоша”, бо саме тут вереску про те, “що Томос — це “раскольнікі”, Онуфрій — агент ЦРУ, Гундяев — істіннний патріарх і т. д. ну дуууже багато”.

“Так, ви все вірно зрозуміли — в групі “Буковина православна” відкрито пропагандують ідею русского міра (а сєпари всі в Донецьку, ага). Проте найцікавішим в спільноті є адміни. Давайте поговоримо про них детальніше”, – пише блогер.

 Адмін Денис Солдатов — з малюнком на аватарці, відверто відстоює тему “кримнаш”.

“Фанатіє від “гєроя наваросіі” Мотороли і дуже жалкує, коли помирають терористи чи колаборанти”, – коментує “Фашик Донецький”.

 Денис Солдатов є уродженцем москви, проживає у Баку та звідти адмініструє групу “Буковина православна”.

Буковина та ватні адміни

Буковина та ватні адміни

Найсмішнішим є те, що вищеназвана фейсбук спільнота позиціонує себе саме як чернівецька.

Ще одним адміністраторам є Павло Белобрицький.

“Релігія поза політикою? Так, звісно. Проте православний за національністю росіянин. Також він син радянського військовослужбовця, народився в Естонії. Тобто: з православ’ям головного мозку — нащадок окупанта і росіянин за національністю адмініструє группу “Буковина православна”, – з’ясував блогер.

Галина Настасійчук. Журналіст національного телеканалу “Буковина”, корінна чернівчанка. Галя обожнює агента КНБ в рясі Онуфрія, ненавидить “раскольніка” Єпіфанія та чекає на русскій мір в Донецьку. Ну, тобто в Чернівцях.

 Анастасія Почтарь. Це також адмін групи. Настя 1998 року народження, проте ненавидить “раскольніков”. Румунка за національністю та обожнює селфитися з батюшками в РФ і кататися по золотому кільцю на теренах немитої сміхдержави. Настя ніде не працює, бо більшість її родичів працюють в Європі. Саме за ці кошти румунка полюбляє православно подорожувати на теренах РФ.

Ірина Паскарь або людина-оркестр. Архітектор за фахом, 26 років. Іра віртуоз воскової депіляції брів та масажу лиця. Іра любить просто побазікати.

“Як бачимо, фейсбучна група “Буковина православна” зовсім немає відношення до реальної Буковини, бо спільнота веде антиУкраїнську пропаганду, поширює фейкові новини виробництва РФ та свідомо викривляє релігійну ситуацію в Україні. Хоча… Чому тут дивуватись, якщо адміни группи це: громадянин РФ”, – пише “Фашик Донецький”.

Блогер пропонує “СБУ міста Чернівців завітати в гості до чернівецької вати в ідеалі як у фільмах “рукі за голову! Мордой в пол!”, бо перед російськими танками завжди ідуть священники російського патріархату. Жителі окупованих територій цю тезу підтвердять”.

Реклама

  • Жахлива маячня в статті і ще більш жахлива у провладного “незалежного” блогера. Як прихожанка УПЦ на буковині жодного разу не чула нічого подібного в храмах канонічної церкви УПЦ. Своїми статтями Ви розпалюєте міжрелігійну ворожнечу і неодмінно найближчим часом відчуєте це на собі! Хай вас Бог уразумить! Слава Богу!

Залишити коментар