Скандал з “Євробаченням”: в НСТУ розповіли, хто винен

Керівництво НСТУ на прес-конференції в четвер, 28 лютого, пояснило, чому Україна цього року не буде представлена на пісенному конкурсі “Євробачення”.
“Інтерпретація ролі музиканта MARUV здалася нам ризикованою для України”, – пояснила член правління НСТУ Олександра Кольцова.
Глава правління НСТУ Зураб Аласанія, у свою чергу, сказав, що від MARUV можна чекати яких завгодно заяв, і вони могли б негативно позначитися на Україні, передає Корреспондент.
Він також заявив, що якщо Росія переможе в Євробаченні в цьому році, то Україна не братиме участі в конкурсі у наступному.
Тим часом Кольцова заявила, що організатори в першу чергу шукають пісню, а не благонадійного музиканта, оскільки дуже багато українських виконавців мають зв’язки з Росією.
“Можливо, винна MARUV, можливо, НСТУ, але настрій суспільства такий, що потрібно знайти винного. Нехай тоді ми будемо винні”, – заявив Аласанія.
“Ви нас питаєте, чому ми не працюємо, як СБУ … але ми все ще віримо, що зробили правильний вибір, і ця ситуація пішла на користь виконавцю”, – впевнена Кольцова.
“Артисти не зобов’язані їхати, це їхній вибір”, – додала вона. За словами чиновника, Freedom Jazz відмовилися представляти Україну, оскільки злякалися, що будуть “колупатися в їхній біографії”.
На запитання, куди підуть гроші від СМС, Аласанія відповів, що СБУ має намір скерувати їх на благодійність.
Фото – газета Вести
Реклама

Залишити коментар