Запрацювала найбільша сонячна електростанція в Україні

У Дніпропетровській області запрацювала найбільша і найпотужніша сонячна електростанція в Україні, яку звели біля села Старозаводське Нікопольського району.
Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА, передає Корреспондент.
“Менш ніж за рік у Нікопольському районі звели найбільшу СЕС в Україні. Вона – в трійці найпотужніших в Європі. На її будівництво не пішло жодної копійки з державного чи обласного бюджетів. Все – за рахунок інвесторів”, – заявив голова облдержадміністрації Валентин Резниченко.
Відомо, що СЕС складається з майже 750 тисяч сонячних панелей загальною потужністю 200 МВт. Очікується, що за рік електростанція вироблятиме близько 280 млн кВт-год. Цього достатньо, щоб забезпечити електрикою, приблизно, два середніх українських міста. Наприклад, таких як Нікополь і Марганець.
За оцінками експертів, цей об’єкт приноситиме Дніпропетровському регіону близько 20 млн грн щорічних податкових надходжень. Передбачається, що ще 10 млн грн будуть виділяти на розвиток соціальної інфраструктури – за програмою соціального партнерства. Ці кошти підуть на ремонт шкіл, лікарень, придбання шкільних автобусів.
Передбачається, що вже в березні електростанція запрацює на повну потужність.
Фото – Дніпропетровська ОДА
Реклама

Залишити коментар