Тимчасова влада Чернівців має намір дозволити вуличне радіо до кінця року – ЗМІ

Термін дії дозволів на розміщення 10-ти аудіоретрансляторів на електроопорах у місті виконавчий комітет Чернівецької міської ради має намір продовжити до кінця 2019 року.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідний проект рішення сьогодні зареєстрував департамент містобудівного комплексу й земельних відносин, його розгляд очікується на черговому засіданні виконкому 29 березня 2019 року.

У проекті документу зазначається про наміри виконкому продовжити підриємцеві Нитці Олегу Богдановичу до 25 грудня 2019 року термін дії дозволів на встановлення 9-ти аудіоретрансляторів на опорах поблизу зупинок громадського транспорту за наступними адресами: вул. Руська,199, вул. М.Коцюбинського (навпроти Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича), вул. Головна, 27, вул. Головна, 100, вул. Головна, 203, вул. Героїв Майдану (Червоноармійська), 56, вул. Героїв Майдану (Червоноармійська),65, площа Соборна, вул.Заводська,7 та одного аудіоретранслятора на опорі, що належить КП “Міськсвітло” на вул. Калинівській, 13-А.

Зазначається, що таке рішення виконком має намір ухвалити на підставі звернення підприємця Олега Нитки, а також листа управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради від 3 січня 2019 року.

Згідно з інформацією з відкритих реєстрів, Олег Нитка є керівником ТОВ “Українське інформаційне агентство “Вуличне радіо”.

Разом з тим, в одному з ефірів на місцевому “Радіо 10” секретар Чернівецької міськради Василь Продан заявив, що вуличне радіо у Чернівцях досі працює, незважаючи на завершення дії додаткового договору, тому що “це є засіб оповіщення населення, це від нашого МНС довідка. Відповідно, це той засіб, за допомогою якого ми зможемо у необхідних випадках попередити населення про ту чи іншу небезпеку”.

Водночас у листі управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області від 14 лютого 2019 року, який надійшов до громадянина Юрія Воронки, йдеться, що система ТОВ “Українське інформаційне агентство “Вуличне радіо” не може бути елементом локальної системи оповіщення.

Також у листі йдеться, що управління ДСНС в Чернівецькій області не бере участі у розробці та впровадженні міської локальної системи оповіщення “Вуличне радіо”, а органи місцевого самоврядування до управління ДСНС з цього приводу не зверталися.

Реклама

Залишити коментар