Волонтери “Миротворця” викрили понад 300 російських найманців (відео)

Волонтери центру “Миротворець” провели унікальну спецоперацію: більше 300 російських найманців дали свідчення про свою злочинну діяльність.

Волонтери створили мережу сайтів, на яких від імені ПВК “Вагнер” наймали бойовиків. На ці оголошення відгукнулися понад 300 потенційних бойовиків. Кожен з них проходив співбесіди через “Skype”, під час яких детально розповідав про свої злочини.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

“Росія вкотре довела, що є державою-терористом. Волонтери Центру “Миротворець” провели унікальну інформаційно-психологічну операцію для того, щоб показати, що в Росії тероризм заохочується на державному рівні. Волонтери “Миротворця” створили мережу сайтів, на яких, від імені ПВК “Вагнер”, наймали бойовиків для несення служби на українському Донбасі і в Криму, Сирії, Африці. На ці оголошення, за півтора року роботи проекту, відгукнулися понад 300 потенційних бойовиків, що вже мали досвід тортур і вбивств на території України та інших країн. Кожен з них проходив співбесіди через “Skype”, під час якої детально розповідав “інтерв’юерам” з ПВК “Вагнер” про свої злочини, називав прізвища командирів своїх формувань, своїх товаришів по службі”, – розповів Геращенко.

“На запитання: “Чи готовий ти вбивати, катувати за гроші українців і, в тому числі, кримських татар?”, відповідь завжди була: “Так! Звичайно!”. Всі дані, отримані після таких “співбесід”, поповнили базу “Миротворець” тисячами нових імен і прізвищ російських найманців, бойовиків і терористів, які воювали в “гарячих точках” по всьому світу”, – додав нардеп.

Антон Геращенко додав, що гігабайти інформації і сотні годин відео, на яких сотні російських громадян під час “співбесід” зізнаються в скоєнні тисяч злочинів, передані українським правоохоронним органам для прийняття процесуальних рішень і оперативної роботи.

“Ця операція стала черговим доказом порушення Росією міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму. Після вивчення слідчими частину отриманих доказів буде передано в Гаагу і вона поповнить доказову базу в позові України проти РФ про порушення цієї конвенції. Днями про цю спецоперацію на сайті Центру “Миротворець” буде опубліковано посилання на фільм про те, як була задумана і реалізована інформаційна спецоперація “За двома зайцями”, – йдеться у дописі народного депутата.

Також він опублікував трейлер до фільму по спецоперацію, за допомогою якої викрито більше 300 російських найманців.

Фото – скрін, YouTube.

Реклама

Залишити коментар