“Мертві душі” суспільного або куди ідуть гроші платників податків

За вказівкою Олександра Лієва, службовими особами НСТУ здійснене фіктивне оформлення на роботу низки співробітників, що призводить до розкрадання бюджетних коштів, виділених для фінансування “Суспільного телебачення”.

Про це йдеться у зверненні громадської організації “Актуальна Правда” до Наглядової ради ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”, повідомляє “Сокаль.info”.

Зазначається, що за вказівками виконавчого директора НСТУ Олександра Лієва, підконтрольні та довірені йому менеджери підготували фіктивні документи з метою працевлаштування в НСТУ родичів та інших, наближених до вказаного керівника, осіб.

Зазначеним особам щомісячно виплачується заробітна плата як висококваліфікованим фахівцям, переважно технічного профілю. Крім цього, за ініціативою Олександра Лієва, зазначені особи щомісяця отримують премії та надбавки в розмірі 80-100% від посадового окладу.

Зокрема, до Департаменту сервісу, згідно наказу № 1530-к від 20.12.2017 був прийнятий на роботу Голик Сергій Григорович, 16.06.1960 р.н., зареєстрований за адресою: м. Чернівці, вул. Котляревського, батько дружини Олександра Лієва, Тетяни Лієвої, на посаду інженера 1-ї категорії дільниці технологічного кондиціювання повітря “Радіо” цеху технологічного кондиціювання та вентиляційних систем комплексу сантехнічних систем управління з обслуговування і ремонту інженерного обладнання та мереж Департаменту сервісу.

“Наказом № 2176-к від 20.04.2018 Олександр Лієв підвищує свого тестя до посади провідного інженера з посадовим окладом 14 000 грн. на місяць”, – йдеться у зверненні.

Окрім того, наказом №2861 від 14.06.2018 Олександр Лієв приймає на роботу Романюк Оксану Олександрівну, 25.11.1969 р.н., жительку с. Мигове, Вижицького району Чернівецької області,  фактичного адміністратора готельно-туристичного комплексу в с. Мигово, що на Буковині, із щомісячним окладом 8800 грн.

Родичку дружини Олександра Лієва, яка також є вихователем їніх дітей, Величко Ольгу Іванівну, 01.07.1994 р.н., яка зареєстрована за адресою: АР Крим, м. Феодосія, або м. Київ, вул. Банкова, наказом № 770-к від 31.08.2017, підписаним головою НСТУ Зурабом Аласанією, Олекандр Лієв ініціював прийняття на посаду інженера ІІ категорії комплексу сантехнічних систем, котельного обладнання, технологічного кондиціювання та вентиляційних систем управління з обслуговування і ремонту інженерного обладнання те мереж Департаменту господарського та інженерного забезпечення.

Наказом № 2117-к від 20.04.2018 Олександр Лієв підвищує Ольгу Величко до посади головного адміністратора комплексу сантехнічних систем та мереж Департаменту сервісу з посадовим окладом 18 000 грн на місяць.

“Таким чином, зазначені особи порушують вимоги ст.30 Кодексу законів про працю України, Сергій Голик, Ольга Величко та Оксана Романюк особисто доручену їм роботу не виконують, двоє з них постійно перебувають за місцем своєї реєстрації в Чернівецькій області”, – говориться у листі-звернені.

 

Звернення

Звернення

Фото – suspilne.media.

C
Реклама

Залишити коментар