Чи поїде MARUV на фінал Євробачення, вирішать упродовж 48 годин

На вокальному шоу Євробачення-2019 Україну буде представляти співачка MARUV. Утім, їй можуть заборонити участь у фіналі конкурсу через заплановані концерти у країні-агресорі.

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко зазначив, що переможець національного конкурсу, тобто співачка MARUV, не може представляти країну, поки виступає в країні-агресорі. Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

“Про Нацвідбір на “Євробачення”. Можу ще раз повторити думку дуже багатьох: представником України не може бути артист, який гастролює у державі-агресорі, планує робити це і надалі й не бачить у цьому нічого неприйнятного. Тому історія із учасником від України ще далеко не завершена”, – йдеться в повідомленні віце-прем’єр-міністра.

Разом із тим, Суспільне мовлення, яке обирає представника України на пісенному конкурсі Євробачення, попри перемогу в національному відборі співачки MARUV, ще не ухвалило остаточного рішення.

Рішення про те, хто представлятиме Україну, Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) ухвалить упродовж 48 годин. А сама MARUV має дати відповіді на питання щодо договору упродовж 24 годин.

“Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми, як Суспільне мовлення, дослухаємося до суспільства. В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з MARUV”, — розповіла член правління НСТУ Олександра Кольцова у коментарі “Громадському“.

На запитання, чи є конкретно вимога від MARUV оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: “У нас є пункт в договорі, який передбачає певні рішення — вони мають його прийняти”.

Сама MARUV під час спілкування з журналістами заявила, що наступного тижня проведе прес-конференцію, на якій відповість на всі запитання щодо виступів у Росії.

Фото – espreso.tv.

Реклама

Залишити коментар