Буковина отримала від уряду понад 53 млн грн субвенцій: куди спрямують надходження

Чернівецька область отримала від Кабінету міністрів України ще понад 53 млн грн. субвенцій на соціально-економічний розвиток територій. Гроші використають на капітальні ремонти об’єктів соціальної сфери, а також проведуть закупівлю необхідного обладнання лікарням та іншим закладам.

Про це йдеться у публікації газети “Молодий буковинець”.

Зазначається, що найбільше отримають Чернівці – майже вісім мільйонів гривень.

За ці гроші для пологового будинку №2 за 1,7 млн грн придбають лапароскопічну стійку з комплектуючими. Ще 1,3 млн грн спрямують на закупівлю апарату УЗД для дитячої поліклініки. По 60 тисяч передбачили на придбання ігрових комплексів для дитсадків №8, №21 та “Центру розвитку дитини “Джерело” №24.

За 87 тисяч гривень від уряду на вулиці Хотинській облаштують дитячий майданчик. Ще 30 тис грн передбачили на придбання предметів довгострокового використання для потреб “Центру первинної медико-санітарної допомоги “Садгора”. За понад 224 тис грн придбають обладнання пологовому будинку №2. Міська дитяча поліклініка та поліклініка №2 отримають відповідно 2,2 млн грн та 2,1 млн грн на закупівлю обладнання.

Серед районів області найбільший розмір субвенцій отримала Кельменеччина – 7 мільйонів гривень. Більша частина цієї суми буде витрачена на капремонт даху й утеплення горища Комарівського навчально-виховного комплексу – приблизно 1,5 млн грн. За майже мільйон встановлять вікна і двері у НВК села Грушівці, а за півмільйона гривень – у Вовчинецькому НВК. Окрім того, ремонт проведуть в Кельменецькому ліцеї-опорному закладі, у школі села Лівинці, а також в Івановецькій ЗОШ, дитсадку №1 Кельменців, Росошанському, Оселівському та Вороновицькому НВК.

Найбільшу суму субвенцій із держбюджету місцевим бюджетам “вибив”народний депутат Максим Бурбак. Для потреб його округу з 53-х мільйонів гривень загальної урядової допомоги виділено понад 24 млн грн.

“Постійно спілкуюся із сільськими головами і головами ОТГ, керівниками начальних та медичних закладів. Фінансова допомога потрібна усім. Тому завжди наголошую – готуйте проектно-кошторисну документацію, і я відстоюватиму перед Кабміном виділення вам необхідних коштів”, – сказав Максим Бурбак.

Кабмін вирішив спрямувати до бюджету області понад три мільйони гривень. Ці кошти передбачили для трьох об’єктів. Так, 352 тисячі гривень виділено на будівництво школи І-ІІІ ступенів на 240 учнівських місць у селі Усть-Путила Путильського району.

За два мільйони гривень буде придбано медичне обладнання для обласного медичного діагностичного центру, що на вулиці Небесної сотні в Чернівцях.
А за майже 900 тисяч гривень буде закуплено ультразвукову діагностичну систему експертного класу для лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Фастівській.

Розподіл 53 млн гривень по області (у мільйонах):

Бюджет Чернівців – 7,8;
Кельменецький район – 7,0;
Хотинський район – 5,07;
Обласний бюджет – 3,2;
Заставнівський район – 3,09;
Глибоцький район – 2,35;
Вижницький район – 2,1;
Путильський район – 1,4;
Бюджет Новодністровська – 1,45;
Кіцманський район – 1,43;
Герцаївський район – 0,98;
Новоселицький район – 0,69;
Сторожинецький район – 0,16.
Юрковецька ОТГ – 2,3;
Вижницька ОТГ – 2,3;
Глибоцька ОТГ – 1,8;
Сокирянська ОТГ – 1,45;
Сторожинецька ОТГ – 1,4;
Вікнянська ОТГ – 1,4;
Недобоївська ОТГ – 1,4;
Кострижівська ОТГ – 0,95;
Кіцманська ОТГ – 0,84;
Рукшинська ОТГ – 0,63;
Вашківська ОТГ – 0,4;
Острицька ОТГ – 0,4;
Селятинська ОТГ – 0,36;
Конятинська ОТГ – 0,26;
Мамалигівська ОТГ – 0,24;
Великокучурівська ОТГ – 0,17;
Тереблече ОТГ – 0,11;
Волоківська ОТГ – 0,08;
Новоселицька ОТГ – 0,08;
Усть-Путильська ОТГ – 0,06.

 

Фото – ІА АСС.

Реклама

Залишити коментар