В Україні популярний препарат від грипу та ГРІ заборонили через фальсифікування

В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Фармацитрон Форте” через фальсифікування серії F-80615.

Лікарські препарати будуть вилучені з обігу та знищені. Про це повідомляє УНН з посиланням на розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

“У відповідності до Конституції України….та на підставі інформації виробника “Фармасайнс Інк”, Канада (лист підприємства “Фармасайнс Україна Інк”, Україна від 13.02.2019 № 1) щодо підтвердження факту фальсифікації серії F-80615 лікарського засобу ФАРМАЦИТРОН ФОРТЕ, порошок для орального розчину по 23 г порошку у пакетах; по 23 г порошку у пакеті; по 10 пакетів у картонній коробці, з маркуванням виробника “Фармасайнс Інк.”, Канада, (зазначена серія не виготовлялася виробником “Фармасайнс Інк”, Канада та не ввозилася на територію України): ЗАБОРОНЯЮ реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу ФАРМАЦИТРОН ФОРТЕ, порошок для орального розчину по 23 г порошку у пакетах; по 23 г порошку у пакеті; по 10 пакетів у картонній коробці, серії F-80615, з маркуванням виробника “Фармасайнс Інк.”, Канада”, – сказано у повідомлені.

Раніше повідомлялося, що в Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Ереспал” усіх серій. Суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, наказано вилучити його з обігу шляхом повернення постачальнику (виробнику) та/або подальшої передачі на утилізацію або знищення.

Фото – УНН.

Реклама

Залишити коментар