Україна спільно зі США та Південною Кореєю розроблятиме безпілотний бомбардувальник

В Абу-Дабі на виставці IDEX 2019 представили детальну інформацію про новий безпілотний бомбардувальник великого радіуса дії (UCAV).

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Blog.

Саудівська компанія Science Technology разом з партнерами з Південної Кореї, США та України запускає програму, яка використовуватиме новітні технології та досвід бойових дій для розробки нової безпілотної повітряної платформи, яка зможе перевозити декілька тонн високоточного озброєння.

“Амбітний проект нової безпілотної бойової авіаційної техніки розробляється для підтримки атакувальних підрозділів, проведення контратак, розвідки, пошуково-рятувальних операцій, спостереження за об’єктами противника та корегування артилерійського вогню, запуску високоточних ракет, морського патрулювання та внутрішніх оборонних місій”, – зазначили представники компанії Science Technology.

Основною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість і вільний доступ до ринку.

Представники компанії не опублікували список обладнання нового безпілотного бомбардувальника, проте, очікується, що на UCAV встановлено таке обладнання: електрооптичні/інфрачервоні пристрої, багаторежимні радіолокатори морського спостереження, лазерні покажчики та різноманітні варіанти зброї.

Варто відзначити, що під час виставки IDEX 2019 Science Technology підписала угоду про співпрацю з міжнародною консалтинговою компанією, яку очолює Уеслі Кенн Кларк (генерал США, колишній голова НАТО в Європі).

Science Technology – корпорація з Саудівської Аравії, яка була створена для сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції, призначеної для цивільних і військових застосувань.

Реклама

Залишити коментар