Указ не для нас: хто у Чернівцях досі відзначає 23 лютого

З 2014 року радянське свято 23 лютого в Україні не відзначається. 

Російська агресія і анексія Криму запустили в Україні активний процес відмови від загальних символів з сусідньою країною і декомунізації. Указ президента Кучми втратив чинність, а згідно з новим указом президента Порошенка, День захисника України відзначається щорічно 14 жовтня.

Утім, для деяких чернівецьких особистостей 23 лютого – свято.

Так, депутат Чернівецької обласної ради від “Опоблоку” Дмитро Павел, відомий своїми “реваншистськими” закликами, на своїй сторінці у Facebook 23 лютого привітав “усіх, хто чесно служив”.

Як відомо, раніше Дмитро Павел у річницю подій на Майдані Незалежності виклав на своїй сторінці зневажливий допис на адресу українців: “Нікого не вітаю з кривавою річницею! Майдан: принижена гідність українців!”

Ще один депутат обласної ради від “Опоблоку” Олександр Болтунов зі святом привітав від усієї душі та ще й з найкращими побажаннями. Утім, так і не зрозуміло, кого вітає депутат: чи своїх колег, чи електрат.

Символічні червоні гвоздики виклав у соцмережі депутат Чернівецької міської ради від фракції “Рідне місто” Анатолій Чесанов, підписавши, “Поздравляю всех кто служил с 23 февраля”.

Георгій Мазурашу, спортивний журналіст, ще й обурився позицією тих людей, які засуджують святкування 23 лютого в Україні, назвавши це провокацією.

 

 

 

Реклама

Залишити коментар