На Волині священик Московського патріархату стріляв по парафіянах через перехід до ПЦУ

На Волині у селі Жидичин Ківерцівського району стався конфлікт поблизу Свято-Миколаївського храму, громада якого перейшла до єдиної помісної Православної церкви України.

Свідки події стверджують, що священник УПЦ МП стріляв з рушниці по парафіянах, повідомляє ТСН.

Про це 23 лютого на своїй сторінці у Facebook повідомив очевидець подій Тарас Висоцький.

За словами Висоцького, священик Московського патріархату Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм.

“О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: “Я стріляю”, а також “Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли”, – йдеться в дописі.

У поліції факт стрілянини теж підтвердили. Місцеві правоохоронці проводять перевірку. На місце події виїхало керівництво ГУНП в області, Ківерцівського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Постраждалих, за попередньою інформацією, немає.

Окрім того, як повідомив Тарас Висоцький, вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. На щастя, пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар