Інформація про скасування екологічної сертифікації “євроблях” виявилась фейковою

Сертифікат відповідності для першої реєстрації авто – необхідний. Головний сервісний центр МВС спростував недостовірні новини стосовно сертифікатів, нещодавно поширені в медіа.

Про це інформує регіональний сервісний центр МВС в Чернівецькій області.

Зазначається, що відповідно до чинного законодавства, сертифікат відповідності є в переліку документів, необхідних для отримання послуги первинної реєстрації транспортного засобу на території України.

У той же час, Уряд має на меті спростити процедуру митного оформлення та зменшити перелік необхідних документів для розмитнення транспортного засобу ввезеного з країни ЄС.

“Отже, зміни стосуватимуться виключно процедури митного оформлення. Процедура першої державної реєстрації не змінилась і сертифікат відповідності лишається в переліку необхідних документів”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у сервісному центрі МВС, вимогу сертифікації регламентує стаття 31 Закону України “Про дорожній рух”, в якій зазначено основні умови ввезення на територію України транспортних засобів. Зокрема, в статті говориться, що транспортні засоби, ввезені на територію України, підлягають перевірці на відповідність діючим екологічним нормам або повинні мати сертифікат, виданий уповноваженим на це Секретаріатом ЄЕК ООН адміністративним органом.

Реклама

Залишити коментар