Електронний квиток по-чернівецьки: чому в кондуктора зависає система?

У чернівецьких тролейбусах запроваджують електронний квиток. Учора, 14 лютого, нововведення запрацювало у тестовому режимі в тролейбусах 2-го маршруту.

Кондуктори отримали спеціальні картки та валідатори, за допомогою яких мають обслуговувати пасажирів.

Проте, чернівчани повідомляють, що насправді розрахуватися за проїзд власною безконтактною карткою наразі неможливо. Кондуктори і далі беруть з пасажирів готівкові кошти, проводять розрахунок за допомогою своїх, робочих карток і потім видають чеки.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook відомий чернівецький журналіст Юрій Чорней.

“На мою пропозицію самому заплатити карткою бідна жінка пояснила, що якщо я так зроблю, то в неї зависне вся система. І наполягла аби я дав готівку, а вона проведе через апарат власною карткою”, – йдеться в дописі.

“Ситуація трохи нагадала історію, яку у “Першому житті” розповів Вернон Кресс. Між двома світовими війнами Чернівці облетіла звіста, як тепер із електронним квитком, що в місті буде кавовий автомат. І що з цього вийшло? “Однажды нас поразила новость: там будет автомат! Кинешь монету — и появится кофе, кусок торта или пирожок. Действительно, зайдя, мы увидели автоматы, похожие на те, что наливали в стакан газированную воду. Бросили в отверстие монеты, немного подождали — и появилась рука, которая и подала желаемый кофе!”, – пише журналіст.

Реклама

Залишити коментар