“Азовський пакет” санкцій щодо РФ можуть прийняти з наступного тижня – Порошенко

 “Азовський пакет” санкцій щодо Російської Федерації, якщо вона не звільнить українських моряків та не забезпечить свободу судноплавства у Керченській протоці та Азовському морі може бути прийнятий в Брюсселі вже з наступного тижня.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час прес-підходу в Мюнхені, що транслював телеканал “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Не маю жодного сумніву, що найближчими днями на початку наступного тижня санкції в Брюсселі в координації з Україною точно будуть прийняті”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що “у випадку, коли не буде прогресу, найближчим часом будуть застосовані санкції”.

“По санкціях ми скоординували наші зусилля. Сьогодні в цілому обговорений та затверджений пакет санкцій, так званий “азовський пакет”. Це саме те, що я вам обіцяв у грудні місяці, коли ми вимушені були закликати до світової солідарності”, – зазначив Президент.

Він доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну “в неділю провести зустріч із друзями України, сьогодні їх безпрецедентно багато, і там обговорити попередню координацію наших дій щодо запровадження санкцій”.

Як повідомлялося, сьогодні в Мюнхені стартувала конференція з питань безпеки. Україну представляє Президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей. Традиційно в Мюнхен з’їхалося чимало українських політиків, пише видання.

Реклама

Залишити коментар