У Сторожинці відбулося зібрання вірян колишньої УПЦ МП, влада запевнила – захищатимуть права всіх конфесій

У четвер, 14 лютого біля приміщення Сторожинецької РДА відбулося “Молитовне стояння” вірян Російської православної церкви.

За словами прихожан колишньої УПЦ МП, перехід до ПЦУ  здійснюється всупереч волі релігійної громади.

Про це повідомляє ІА АСС.

За зустрічі був присутній Мелетій, Митрополит Чернівецький та Буковинський УПЦ МП.

“Ми бачимо, що в Михальчі минулого тижня був зроблений колот незрозуміло з чого. Прийшли якісь люди, мешканці села, які навіть не ходили до церкви. Почали кричати, що це їхній храм. Це Храм Божий.  Це храм для тих, хто причащається . Якщо ми живемо у правовій державі, захистіть наші права”, – зазначив він.

Після тривалого спілкування священнослужителів з районною владою перед присутніми виступив голова Сторожинецької РДА. Чиновник запевнив, що права вірян, не залежно від конфесії будуть захищені.

“Ваші права захищені законом так само, як захищені права будь якої іншої конфесії, всі права релігійні, мовні, національні захищені Конституцією України та законами України. Я зараз виступаю від імені районної влади була і є на сторожі всіх людей. Ми живемо в багатонаціональному районі, де є багато конфесій, і ніколи тут не було протистояння. Я закликаю Вас до спільної молитиви”, – повідомив Ярослав Бартош, голова Сторожинецької РДА.

 

Реклама

Залишити коментар