В Чернівцях СБУ провела День відкритих дверей

В Управлінні Служби безпеки України у Чернівецькій області відбувся День відкритих дверей для учнів старших класів гімназії №5 обласного центру.

Юнакам та дівчатам розповіли про особливості підготовки фахових кадрів для української спецслужби, правила відбору кандидатів до вступу на навчання у вищі відомчі навчальні заклади СБУ – Національну академію СБ України та Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

«Нині українська спецслужба перебуває в процесі реформування – її діяльність перебудовується у відповідності до прогресивного досвіду спеціальних служб країн-членів ЄС і НАТО. Тому зараз як ніколи Службі безпеки України потрібні всебічно обдаровані патріоти, готові стати у стрій захисників безпеки нашої держави», – зазначив, спілкуючись із гімназистами, начальник Управління Руслан Сторожук.

Також учням розповіли, що процес підготовки кадрів для СБУ є складним і багатогранним. Починається він на етапі ретельного підбору, коли кандидатів вивчають не лише з точки зору рівня освіти, інтелекту, фізичного здоров’я, але й світогляду та громадянської позиції. Особливо це важливо нині, коли співробітники спецслужби захищають територіальну цілісність України, перебуваючи в районі проведення Операції об’єднаних сил.

«Завдань із кожним роком все більшає, бо вороги нашої держави не сидять, склавши руки. От по цих руках ми їх били, б’ємо і будемо бити. Сподіваємося, що хтось із вас через кілька років допомагатиме нам у цій важливій справі», – зазначили присутні на заході співробітники Управління.

Під час заходу учасники також переглянули відеоролик про навчання в Національній академії СБ України, а також отримали вичерпні відповіді на свої запитання про діяльність спецслужби і приміряли військове спорядження.

 

Реклама

Залишити коментар