На Буковині намагаються сфальсифікувати перехід громади до ПЦУ: на зборах присутні провокатори

У селі Михальча Сторожинецького району відбуваються збори релігійної громади щодо переходу цервки до Православної Української Церкви.

Як було анонсовано, збори парафіян мали відбутися опівдні у приміщенні сільської ради. Проте, як заявляють місцеві, священик намагається прийняти рішення щодо переходу у церкві, де присутні люди з інших сіл, до того ж, агресивно налаштовані.

Про це повідомляє molbuk.ua.

Напередодні у селі розвішали оголошення про проведення зборів релігійної громади у приміщенні сільської ради 10 лютого о 13.00. На них повинні були прийти мешканці з паспортом і лише члени релігійної громади села Михальча. Але ці оголошення позривали.

Натомість священик церкви сьогодні вирішив провести збори без відома мешканців села після церковної служби. Коли люди прийшли до церкви, з ними відмовилися розмовляти. Мешканці розповідають, що побачили у церкві багато чужих людей, які були агресивно налаштовані.

Щоби не було зайвих проблем, прихильники ПЦУ пішли з церкви і вирішили все ж проводити збори у сільській раді о 13.00. Нараз триває реєстрація членів релігійної громади. Вже є понад 200 осіб.

Реклама

Залишити коментар