У Ломачинцях самозванці видають себе за владу: Михайло Павлюк звернувся до поліції

В.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк взяв під особистий контроль ситуацію із зверненнями жителів Ломачинців  та звернувся до Головного управління Національної поліції України в Чернівецькій області. 

Мешканці м. Новодністровськ, с. Василівка та с. Ломачинці Сокирянського району звернулися до в.о.голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка щодо стану реформи децентралізації в області. Про це повідомляє BukNews з посиланням на власні джерела.

Зокрема, під час прийому громадяни висловили занепокоєння щодо подій, що відбуваються в с. Ломачинці у зв’язку з приєднанням цієї територіальної громади до Новодністровської ОТГ. Повідомлено, що групою осіб із числа мешканців Сокирянського району вчиняються дії, які мають ознаки самовільного присвоєння владних повноважень органу місцевого самоврядування, поєднаного із закликами до вчинення протиправних дій, масового знищення майна територіальної громади, закликів до фізичної розправи з працівниками законних органів місцевого самоврядування. Також ця група осіб організовує заворушення, вводить жителів територіальної громади в оману, викривляючи норми Конституції та законів України, поширюючи неправдиві чутки про неправомірне відчуження майна, соціальні витрати тощо.

В.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації висловив стурбованість щодо питань захисту населення та дотримання чинного законодавства в Ломачинецькому старостинському окрузі № 1.

“Зрозуміло, що такі дії призводять до дестабілізації суспільної ситуації в районі та мають бути ретельно перевірені правоохоронними органами. Представники громади можуть дискутувати щодо позитивних чи негативних аспектів процесу децентралізації, для цього є відповідні зустрічі, громадські слухання, чи загальні збори жителів. Але нашою головною метою повинно бути забезпечення законності та правопорядку, дотримання прав громадян згідно з чинним законодавством як в окремих містах, так і на територіях ОТГ. Я докладатиму максимум зусиль задля забезпечення правопорядку, захисту прав та свобод усіх громадян, незалежно від того, згідні вони з реформою децентралізації, чи ні. Новодністровська об’єднана територіальна громада створена у визначеному законом порядку. Відповідна рада ухвалила уже низку рішень, які згідно чинного законодавства не оскаржені чи скасовані. Виконавча влада області вживає всіх необхідних заходів для безперебійного функціонування всіх систем життєзабезпечення населення, закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту”, – наголосив Михайло Павлюк.

В.о. голови ОДА також дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА щодо вирішення порушених питань та надання роз’яснень заявникам.

Реклама

Залишити коментар