Два чернівецькі видання стали лауреатами найпрестижнішої книжкової премії України

В Україні назвали переможців премії рейтингу “Книжка року”. Церемонія пройшла в Українському домі, вона відбулася вже у двадцятий раз.

Лауреати премії отримали грошову винагороду – 40 тисяч гривень, фіналісти – 25 тисяч гривень. Дві нові книжки Meridian Czernowitz – “Антена” Сергія Жадана та “Коханці Юстиції” Юрія Андруховича стали лауреатами Всеукраїнський рейтинг “Книжка Року”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив президент Meridian Czernowitz Святослав Померанцев.

“Щасливий бути вірним другом та скромним слугою прекрасним письменникам та джентельменам, лауреатам Рейтингу “Книга Року” Юрію Андруховичу та Сергію Жадану!” – написав Святослав Померанцев.

 

Президент України Петро Порошенко на 20-й ювілейній церемонії “Всеукраїнський рейтинг “Книжка року” наголосив на важливості книг для розвитку суспільства та зміцнення національної ідентичності.

“Нація сильна не тільки тоді, коли в неї є достатньо зброї, танків та літаків, артилерії та систем залпового вогню. Нація сильна також своїми поетами, письменниками, вченими. А боротьба народу за свободу, неначе муза, надихала наших митців. Книги та ідеї часом здатні долати найлютішого агресора. І діють не менш ефективно, ніж зброя в руках воїна”, – сказав Порошенко.

Реклама

Залишити коментар