Телеканал NewsOne ошрафують на 100 тис. грн – ЗМІ

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення накласти штраф на телеканал NewsOne в розмірі 96,5 тисяч гривень за результатами проведеної перевірки.

Про це повідомили у Нацраді в четвер, 7 лютого, пише Корреспондент.

Повідомляється, що були зафіксовані три види порушень законодавства: “у контексті заборони на використання телерадіомовлення для розпалювання національної ворожнечі; у контексті заборони трансляції передач, створених після 1 серпня 1991 року, які містять популяризацію, пропаганду органів держави-агресора; у контексті порушення вимог достовірності і збалансованості подачі інформації”.
Також Нацрада зафіксувала мову ворожнечі у виступах гостей і ведучих телеканала – таких, як Олена Лукаш, В’ячеслав Піховшек, Руслан Коцаба, Євген Червоненко, Андрій Лесик, Михайло Добкін, Дмитро Співак.
Окрім того, до Нацради надійшов лист від СБУ, де звертається увага на окремі програми, де поширювалися висловлювання, що містять ознаки “прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів”.
На думку СБУ, в ефірі NewsOne систематично використовуються кліше пропаганди: “партія війни”, “партія миру”, “братовбивча війна”, “механізм розколу православ’я”, “Росія захищає свої інтереси”, “світ не визнає Росію агресором” та інші. Моніторинг Нацради показав, що подібні вирази з’являються в ефірі систематично.
Зазначається, що штраф необхідно сплатити протягом місяця. У разі невиконання вимог регулятор може накласти нові санкції.
Реклама

Залишити коментар