“Народний фронт” підтримав закріплення в Конституції курсу на ЄС та НАТО – Бурбак

Верховна Рада ухвалила внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу на членство України в ЄС та НАТО.

“Народний фронт” послідовно відстоює закріплення в Конституції курсу на членство в ЄС та НАТО. Це один з пріоритетів “Народного фронту” і реалізація волі українського народу”, – сказав керівник фракції НФ Максим Бурбак перед голосуванням, пише прес-служба партії.

“Більшість українців підтримують вступ в НАТО, за євроінтеграцію в Європейський Союз Україна вийшла на Майдан, на Революцію Гідності. Сьогодні навіть не може бути сумнівів голосувати чи ні за ці зміни”, – підкреслив керівник фракції.

Він нагадав, що рух до НАТО стартував ще в 2008 році, коли Арсеній Яценюк, як спікер парламенту, підписав звернення до НАТО про надання ПДЧ разом з Президентом і Прем’єром.

“Але тоді “регіонали” заблокували парламент. І на 10 років зупинили розвиток країни до цивілізованого світу. Сьогодні, через 10 років, ми повинні дати зелене світло плану дій щодо членства в НАТО. Сьогодні ми повинні закріпити в Конституції незворотність євроатлантичного курсу України”, – наголосив Максим Бурбак.

“У нас в парламенті після виборів 2014 року, після перемоги Революції Гідності було створено проєвропейську і проукраїнську більшість. Ми не маємо права втратити цей історичний шанс. Ми маємо проголосувати за незворотність вибору українців. Це членство в НАТО та ЄС”, – сказав Бурбак.

“Крок за кроком ми йдемо до нашої мети. Внести зміни до Конституції – це обов‘язок нинішнього скликання парламенту. Фракція “Народний фронт” голосуватиме за зміни до Конституції і закликаємо усіх колег проголосувати за це історичне рішення”, – наголосив керівник фракції “Народний фронт”.

Наступним кроком, за словами Максима Бурбака, парламент повинен підтримали постанову, якою Верховна Рада звертається до країн-членів НАТО щодо надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

“Знову є скептики, які скажуть, що нас там не чекають. Так говорили, коли ми запроваджували безвіз. Ніхто не вірив. Але урядом Арсенія Яценюка було розроблено покроковий план. Ми з вами прийняли 140 законів і підзаконних актів. Ми, врешті-решт, зробили безвіз. Я переконаний, так буде і щодо плану дій щодо членства в НАТО”, – резюмував керівник фракції.

Верховна Рада 334-ма голосами “за” підтримала відповідну ініціативу.

Реклама

Залишити коментар