У Чернівецькій міськраді розглянули доцільність запровадження ще одного тролейбусного маршруту

У Чернівецькій міськраді розглянули електронну петицію щодо запровадження нового тролейбусного маршруту по вулиці Винниченка. Питання вивчали департамент житлово-комунального господарства спільно з КП “Чернівецьке тролейбусне управління”.

Про це йдеться у відповіді на е-петицію.

У документі з підписом заступника міського голови Володимира Середюка повідомляється, що “на сьогодні на балансі тролейбусного управління немає вільного рухомого складу для відкриття тролейбусного маршруту по вул. Винниченка”.

“Разом з тим, у листопаді 2018 року КП “Чернівецьке тролейбусне управління” здійснено випробовування тролейбусів Дніпро-203 з автономним ходом за маршрутом “з-д.Гравітон – гот.Турист” через вул. Винниченка та проспект Незалежності. Частину шляху, а саме від перехрестя проспекту Незалежності до вулиці Руської тролейбус долав на автономному ходу. За результатами випробувань та згідно з законодавством в сфері автомобільного транспорту департаментом житлово-комунального господарства складено відповідний АКТ пробного рейсу і на підставі якого виготовлено та погоджено в установленому порядку паспорт тролейбусного маршруту №9 “Гравітон” – площа Соборна”, – йдеться у відповіді на е-петицію.

Окрім цього, як йдеться у повідомленні, рішенням сесії міської ради від 20 грудня 2018 року надано можливість тролейбусному управлінню розпочати роботу із закупівлі рухомого складу з автономним ходом для забезпечення виконання перевезень пасажирів на запланованому тролейбусному маршруті №9.

“Враховуючи викладене, повторно виносити питання порушені в даній петиції на розгляд сесії міської ради не доцільно”, – зазначається у відповіді на електронну петицію.

Як відомо, автор петиції – Мирослав Білусяк. Електронне звернення набрало 260 із 250 необхідних голосів.

Фото – molbuk.ua.

Реклама

Залишити коментар