У мережі оприлюднили трейлер до фільму “Заручники Путіна: українські політв’язні Кремля”

До документального фільму “Заручники Путіна: українські політв’язні Кремля” з’явився офіційний трейлер. Кінострічка розповідає про “феномен заручників Кремля на прикладі історій трьох політв’язнів – Бекіра Дегерменджі, Павла Гриба, Євгена Панова”.

Про це інформує правозахисна ініціатива Let My People Go.

Зазначається, що фільм має на меті нагадати глядачам у Європі про близько 70 українських політв’язнів, які утримуються за гратами в Росії та окупованому Криму. Серед них – активісти Євромайдану, Кримські татари, а також звичайні та, часом, випадкові люди.

“Він розповідає про те, як російська влада карає тих, хто протистоять агресії проти України, як російська влада безкарно арештовує людей і порушує їх основні права заради створення образу ворога та протистояння зі своїми опонентами. Про те, як невинні люди стали заручниками неоголошеної війни Росії проти України”, – йдеться у повідомленні.

Через історії трьох названих політв’язнів, фільм розглядає механізм пропаганди та справжню мету показових судів, які проводяться заради виправдання російської агресії в Україні. З іншого боку, їх історії також розказують родичі та друзі.

Фільм створений польськими кінорежисерами та журналістами Божедаром Паяком та Пьотром Маліновським за підтримки британського посольсьва до України. Продюсер – Аля Шандра.


Довідково:

Божедар Паяк (Bożydar Pająk) – незалежний журналіст та кінорежисер, який співпрацює із польським національним телебаченням  (TVP). Автор багатьох репортажів для польського національного телебачення, а також фільму “Анексія”, створеного у співпраці з TV Belsat.

Пьотр Маліновські (Piotr Malinowski) – незалежний журналіст, що співпрацює з виданням Gazeta Wyborcza. Він пише про ситуацію із біженцями, меншинами, і про українських політв’язнів у Росії.

Аля Шандра – головна редакторка Euromaidan Press, незалежного англомовного видання про Україну.

Фото – скрін, youtube.com.
Реклама

Залишити коментар