У Чернівцях вкотре розглянуть елекронну петицію про демонтаж хреста на Центральній площі

У Чернівцях чергова електронна петиція про демонтаж дерев’яного хреста з Центральної площі набрала необхідну кількість голосів.

Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих електронних петицій.

Голосувати за демонтаж з Центральної площі Чернівців дерев’яного хреста почали 21 січня. Станом на сьогодні, 2 лютого, електронна петиція набрала 253 з 250 необхідних голосів.

Автор звернення Максим Чік стверджує, що дерев’яий хрест не має історичної цінності.

“Хрест не несе за собою ніякої історичної цінності і лише відлякує туристів. Просимо не перетворювати головну площу міста на кладовище”, – йдеться в описі петиції.

Він вважає, що дерев’яний хрест на Центральній площі Чернівців був встановлений у 2014 році незаконно.

Як відомо, у квітні 2014 року чернівчани встановили хрест на місці, де раніше була пієта зі скульптурою Богородиці. Тоді планувалося, що хрест на Центральній площі стоятиме доти, доки там не встановлять нову пієту.

Це вже не перша петиція про демонтаж хреста на Цетральній площі. У 2016 році така пропозиція вже набирала голоси, але тоді при розгляді петиції виявилося, що автор звернення Брицак Іван Олексійович – не справжня людина, ім’я та прізвище вигадані.

Друга петиція 2016 року – встановлення замість хреста “скульптурної композиції “Хрест-Пієта” на честь героїв Небесної Сотні, який має стати відродженим символом повернення на своє місце колись першого в Чернівцях пам’ятника “Хрест Пієта” (1827 року), який сприймався городянами як символ любові, благополуччя і толерантності всіх мешканців міста. Автор петиції – отець Валерій Сиротюк, представник місцевої єпархії УГКЦ, яка встановила хрест.

Фото – molbuk.ua.

Реклама

Залишити коментар