У Чернівцях відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр

Центр створений з метою надання послуг дітям з особливими освітніми потребами та забезпечення їм права на освіту. Тут матимуть змогу навчатися  діти  віком від 2 до 18 років.

В центрі облаштовано три кабінети, у яких спеціалісти працюватимуть з дітьми. Кожен кабінет оснащений відповідно до вимог фахівців. Там є і спортивне обладнання: гімнастичні м’ячі, лазанки, тренажери та басейн з кульками. Також для розвитку дітей у центрі встановили дошку, де діти матимуть можливість малювати піском.   Фахівці інклюзивно-ресурсного центру забезпечуватимуть психологічний, дефектологічний, логопедичний та методичний супровід дітей з особливими освітніми потребами, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з метою визначення  її особливих освітніх потреб, розроблення рекомендацій щодо програми навчання.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Відкриття  інклюзивно-ресурсного центру  сприятиме розвитку  інклюзивного навчання, що створює передумови для інтегрування дітей з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю, у загальноосвітній простір, а також  дозволить дітям бути у соціумі, спілкуватися та навчатися зі своїми однолітками, разом з ними рости та розвиватися.

Перший в Чернівцях інклюзивно-ресурсний центр розташований за адресою: вул.Міцкевича,5 і  працюватиме з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 17:00.

Реклама

Залишити коментар