Пасажиропотік аеропорту “Чернівці” за минулий рік став удвічі більшим

У 2018 році тенденція до зростання пасажиропотоку українських аеропортів збереглася. За даними Державіаслужби, сумарний пасажиропотік повітряних суден країни склав 20,5455 млн осіб. У порівнянні з 2017 роком цей показник збільшився на 24,5%. І забезпечений він був не тільки великими аеропортами.

Про це йдеться у публікації сайту Центру транспортних стратегій.

Зазначається, що найбільш помітних успіхів досягли київські аеропорти, чий сумарний пасажиропотік у 2018 році склав 15,42 млн осіб.

Утім, найкращу динаміку зростання пасажиропотоку демонструють невеликі українські аеропорти. Зокрема, аеропорт Рівне в 2018 році обслужив 6,4 тис пасажирів, що на 84% більше, ніж роком раніше. Навіть практично непрацюючий аеропорт Ужгород зміг обслужити 250 пасажирів чартерних рейсів, що більш ніж на третину більше, ніж у 2017 році.

Водночас чернівецький аеропорт продемонстрував високий показник – 51,6% (більше 73 тисяч пасажирів за рік).

Єдиним аеропортом, як зазначає ЦТС, що продемонстрував в минулому році негативну динаміку, виявився Кривий Ріг – за рік аеропорт не дорахувався третини пасажирів чартерів.

Також у 2018 році на авіаційній карті України стало двома працюючими аеропортами більше. Так, у липні були відновлені польоти в Полтаву, а в грудні – до Миколаєва.

Нагадаємо, аеропорт “Чернівці” незабаром відновить рейси до Італії й Туреччини.

Реклама

Залишити коментар