Молебні стояння. У Заставні сотні парафіян протестували проти переходу парафій до ПЦУ

У Заставні до будівлі РДА прийшли прихильники Української православної церкви Московського патріархату, аби поскаржитись на свою нелегку долю. Мовляв, за сприяння районної влади розкольники розпочали начебто незаконний перехід до Православної церкви України, яку визнали у всьому світі

Реклама

Коментарі:

  • Цього голову Кітара треба в шию гнати якщо він не може відстояти позицію українців і держави і прогинається перед заїжджою мракобісною шоблою.Він буде комісії створювати хороводи водити час затягувати.Діду дурний сьогодні вступив в силу закон і нема вже УПЦ МП а є расєйська церква то зким тикомісії будеш творити.Жени їх за Урал бо вони тобі на голову сядуть.

    • Мракобісною шоблою та дурним дідом не дозволено називати ближніх жодним законом нашої держави, вже не говорячи про церковні канони, не дивлячись ні на які ситуації. Чи можливо є вже якась структура, яка це дозволяє, можливо новоутворена та не зареєстрована на даний час Православна церква України,ой ні описка Святійша, а можливо Стамбульська церква України?

  • Хочу освіжити суспільну пам’ять. В 1989 році за командою з Москви партійно-господарська номенклатура лавиноподібно почала створювати у всіх селах та містечках України приходи Російської православної церкви (діють дотепер як приходиУПЦ МП) щоб протидіяти відродженню українських церков УАПЦ і УГКЦ. І тоді ніхто та ніде навІть НЕ ПІКНУВ про втручання держави в церковні справи. Ось така була “віра дідів-прадідів”.

    • Більше схоже на те, що Ви намагаєтеся не освіжити, а нав’язати лише свою думку…

  • Проблема нашої держави полягає в тому, що спочатку ми щось робимо, а потім вивчаємо це питання. Війна на Донбасі забирає величезну кількість людей, сил та нервів звичайних українців. Але… Нам цього мало. Нам треба, що решта українців, яка ще жива, перебила один одного у війні за церкву. Зараз вирішили знищити решту населення країни?
    Роками мешканці України та Буковини жили в злагоді і мирі. Давайте згадаємо, які національності проживають на Буковині. Війн не було. Стрілянини не було. А тепер… Ховайтесь по домівках. Церкву не поділили. Ганьба вам, люди.

  • до Православної церкви України, яку визнали у всьому світі……ХТО ВИЗНАВ НЕ ПИШIТЬ ДУРНИЦЬ ЯКI ПАТРIАРХАТИ НАЗОВIТЬ ХОТЬ ОДИН…

Залишити коментар