До Православної церкви України перейшло вже понад 140 парафій

Станом на 28 січня до Православної церкви України перейшло 142 парафіяльних храми УПЦ МП. Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП, передає УНН з посиланням на дані Релігійної інформаційної служби України.

Зокрема, за даними карти 26 січня до ПЦУ перейшли чотири парафії – Церква Святої Покрови с. Ковпита Чернігівської області, Церква Святої Покрови с. Сарата Одеської області, Церква Святої Покрови с. Бобичі Волинської області, Спасо-Преображенська церква с. Лука-Мелешківська Вінницької області.

За 27 січня до ПЦУ перейшли у Чернівецькій області – Церква Успіння Пресвятої Богородиці с. Васловівці, Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Ясени та Церква святого Архистратига Михаїла с. Задубрівка; у Рівненській області – Церква Різдва Богородиці с. Іванє, Свято-Михайлівська церква с. Збуж, Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Мала Любаша та Хрестовоздвиженська церква с. Копиткове; у Волинській області – Свято-Покровська церква с. Серхів, Церква Святого Юрія с. Піски, Свято-Дмитрівська церква с. Журавники, Церква Святої Казанської божої матері с. Садів, Церква Трьох Святителів с. Тельчі та Михайлівська церква с. Топилище.

Реклама

Залишити коментар