Чехія хоче збільшити квоту на працевлаштування українців до 40 тисяч осіб на рік

Чеський уряд наразі розглядає питання про збільшення квоти на працевлаштування українців з 21 тисячі осіб на рік до 40 тисяч осіб на рік.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек, передає інформагентство “Укрінформ”.

“Унікальна та надзвичайно успішна програма сприяння, що реалізується, дає змогу претендентам з України подавати заявки на отримання дозволу на проживання у зв’язку з працевлаштуванням (так звані трудові картки). Поточна щорічна потужність – 21 тисяч осіб. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч осіб щорічно, однак остаточне рішення ще не прийнято”, — повідомив голова МЗС Чехії.

За його словами, на ринку праці цієї країни існує високий попит на працівників з України, зокрема серед високотехнологічних компаній.

Щодо власне співпраці, то минулого року двосторонній товарообіг збільшився більш ніж на 15%. За словами глави МЗС, “деякі інвестори відкривають для себе український ринок як альтернативу російському, з якого вони вирішили піти”. У цілому Петршичек очікує, що присутність чеського бізнесу в Україні буде більш значною у наступні роки.

Наразі у Чехії офіційно працює 120 тисяч громадян з України. У разі збільшення квоти їхня кількість може суттєво зрости.

Зазначимо, що за підсумками січня-вересня 2018 року обсяги грошових переказів українських заробітчан на батьківщину становили 8,16 мільярда доларів.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що доходи українських трудових мігрантів зросли на 43%, проте темпи трудової міграції поступово уповільнюються.

Фото – ua.korrespondent.net.

Реклама

Залишити коментар