Ще одна громада на Буковині перейшла до Православної Церкви України

У Чернівецькій області релігійна громада села Задубрівка Заставнівського району на зборах проголосувала за перехід з Російської Православної Церкви до Правосланої Церкви України.

Про це повідомляє кореспондент ТВА.

Настоятель місцевого храму на збори не з’явився. Самі ж селяни кажуть, у священика проросійські погляди, війни на Сході він не визнає.

Рішення прихожан не було одноголосним, є у селі і ті, хто не підтримує переходу у підпорядкування Православної Церкви України. Утім, вони не прийшли на збори, аби висловити свою думку.

Наразі у селі побоюються, що після цього доленосного рішення місцеві жителі остаточно поділяться на дві групи: прихильників та противників ПЦУ.

Реклама

Коментарі:

  • Треба було прийти до церкви рано і слухати що батюшка каже а тоді робити висновки. Чому кореспонденти в тому числі неприйшли на ранішню літургію і непослухали казання. Що одна Сідора говорить то і слухають а батюшки слова неавторитет виходить.

    Начинається нова епоха правління Сідори коропецької. Церква пльоток і прокльоніа. Вітаю вас односельчани.

  • Люди ви що подуріли бійтеся Бога ви не слухайте Коропецьку Сідору вона є сатана диявол вона вами всіма керує а ви її слухайте і робите так як вона хоче

    • Збори ініціювали хлопці,що повернулися з АТО, де бачили справжнє пекло, яке вам і не снилося поки сидите у теплі, ситості і під небом, що не сипле “градами”, кулями, які благословив Кирило. Пані Сідора та інші допомогли їм і підтримали у цій справі. І ви, шановний, майте сміливість сказати цим хлопцям в очі, що допомагає їм у цьому, як ви виразилися – сатана. А поки ви таємний “герой” – сидіть тихенько у своїй нірці і не висувайтесь.

  • На жаль, як завжди, на людських емоціях граються. Час покаже, хто з Богом, а хто нє. На збори прийшли всі, як на Пасху. Закон стада – так і революцію у 1917 році зробили. А потім священників стріляли і церкви палили – лиш би було по-їхньому.

    • Підтримую. Побачимо хто дійсно до бога з любовю.
      Маю велику надію що за церквою будуть доглядати і вона залишиться такою красивою і прибраною.

    • А у церкві МП не той самий ефект? Так якщо ви всі так хотіли відстояти свою позицію, треба було прийти і проголосувати, вас же ж запрошували. Чи вас у школі читати не вчили? А може наказ “зверху” не дали?

  • Сьогодні були збори ПРИХОЖАН під храмом. От сьогодні і вирішили…
    Шкода що телебачення на такі збори відмовилось приїхати

Залишити коментар