Українські військові отримають надпотужну зброю “Берест” вітчизняного виробництва – ЗМІ

У 2019 році українські військові отримають ще один тип сучасної грізної зброї, здатний прострілювати практично всю територію ЛНР-ДНР.

На її виробництво вже передбачено кошти з державного бюджету. Йдеться про надпотужну ракетну систему залпового вогню “Берест”, розроблену спеціалістами Шепетівського ремонтного заводу. По суті, вона є глибокою модернізацією знаменитої БМ-21 “Град”, повідомляє “Jижнь”.

Зазначається, що у виробництві “Береста” (на відміну від харківської “Верби”) використовуються лише українські комплектуючі. Його обладнано дворядною 4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити увесь розрахунок та апаратуру управління вогнем.


Авто розвиває швидкість понад 90 км/год, а широкопрофільна шина з централізованою системою підкачки дозволяє пересуватися в умовах цілковитого бездоріжжя.

Цифрова система управління вогнем інтегрує РСЗВ “Берест” у загальну систему обміну інформацією на полі бою. Розрахунок у режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді надходять від безпілотників, контрбатарейних РЛС, артилерійських розвідників-навідників та інших систем спостереження. Це в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню. Підготовку до його ведення екіпаж здійснює, не покидаючи кабіни.

У порівнянні з “Градом” система залпового вогню “Берест” має й набагато більшу вогневу потужність. Проти 40 ракет калібру 122 міліметри “Граду” українська РСЗВ має 50 ракет.

Восени минулого року секретар РНБО Олександр Турчинов анонсував появу нових ракет спеціально для “Береста”, дальність дії яких удвічі більша за “Град”.

Реклама

Залишити коментар