400-ліття Хотинської битви має відзначатися на державному рівні – мер Хотина

Про те, що відзначення 400-річчя Хотинської битви має відбуватися на державному рівні, обговорив із президентом України Петром Порошенком міський голова Хотина Микола Головльов.

Питання обговорювалося на зустрічі мерів 30-ти українських міст, яких до столиці запросив  Віталій Кличко на святкування Водохреща – традиційне пірнання у Дніпро. Про це повідомляють “Хотинські вісті”.

Як відомо, у 2021 році відзначатимуть 400-ліття Хотинської битви 1621 року – вирішальної битви між військами Речі Посполитої та Османської імперії, завершального етапу Хотинської війни 1620–1621 рр.

“Тож безперечно, таку річницю необхідно святкувати на державному рівні та готуватися до неї заздалегідь. Про це Хотинський міський голова Микола Головльов вів мову із президентом Петром Порошенком та головою Асоціації міст України, міським головою Києва Віталієм Кличком”, – йдеться у повідомленні.

За словами Миколи Головльова, під час спілкування з Петром Порошенком досягнуто попередньої домовленості про те, що відзначення 400-ліття Хотинської битви відбудеться на державному рівні. Для цього міська рада має підготувати пакет документів і подати в Адміністрацію Президента.

Окрім того, Хотинський міський голова вручив Віталію Кличку відзнаку “Почесний громадянин міста Хотин” за сприяння розвитку спорту у регіоні.

Реклама

Залишити коментар