Винний за трьома статтями: у Києві оголошують вирок Януковичу

Оболонський районний суд столиці визнав колишнього президента Віктора Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Суддя Владислав Дев’ятко під час оголошення вироку в четвер, 24 січня, повідомив, що Януковича визнано винним у тому, що він звертався до російського президента Володимира Путіна із закликом ввести війська в Україну, пише Корреспондент.
Зокрема, суд встановив, що Янукович 1 березня 2014 року на території РФ навмисне і для сприяння порушенню суверенітету України склав і направив звернення до Путіна з проханням ввести Збройні сили РФ.
“Не дивлячись на невизнання обвинуваченим провини, суд, заслухавши покази свідків, вивчивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи обвинувачення і захисту, вважає, що винуватість обвинуваченого в учиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.111, ч.5 ст.27 і ч.2 ст.437 Кримінального кодексу України доведена належними і допустимими доказами”, – сказав суддя.
“Також Янукович 1 березня 2014 сприяв веденню агресивної війни проти України”, – зазначив Дев’ятко.
Окрім того, у тексті вироку зазначено, що Януковича оголошували в розшук. Суд на першому ж засіданні надав йому можливість захищати себе шляхом відеозв’язку, проте Янукович не скористався цією можливістю.
Обвинувачення просить для Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
Фото – YouTube
Реклама

Залишити коментар