Платіжки із завищеними тарифами на газ є незаконними – Бурбак

Народний депутат України Максим Бурбак вкотре нагадав українцям, що так звані додаткові нарахування за газ, які надсилають облгази Фірташа, оплачувати непотрібно, бо вони незаконні.

Він закликав споживачів сплачувати лише за реально спожиті обсяги газу і пообіцяв особисто розбиратися з кожним фактом незаконного відключення від газопостачання.

Також нардеп наголосив, що чекає реакції на його відповідне звернення від Антимонопольного комітету України. Про це Максим Бурбак написав на власній сторінці у Facebook сьогодні, 24 січня.

Про те, що платіжки з завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам в січні, є незаконними і платити за ними не потрібно, в ефірі одного з телеканалів також заявив і міністр соціальної політики Андрій Рева , пише Економічна правда.

Він уточнив, що мова йде про платіжки абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

Він підкреслив, що газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті.

Рева також додав, що відповідно до закону і тарифу, який був встановлений, до складу тарифу включена вартість установки лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов’язана була поставити газові лічильники споживачам.

Рева зазначив, що у разі здійснення оплати за платіжками з підвищеним тарифом, абоненти мають право вимагати повернення коштів.

Реклама

Залишити коментар