Місцеві бюджети Буковини за 2018 рік поповнилися на 125 мільйонів гривень акцизного податку

Місцеві скарбниці Чернівецької області впродовж 2018 року поповнились на 125 мільйонів гривень акцизного податку від роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, цьогорічний дохід склав 108,0 відсотків, в сумі додаткових надходжень місцеві бюджети отримали 9,3 млн.грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження цього податку зросли на 7,2 млн.грн.

Також зазначається, що найбільше покупців підакцизної продукції в м. Чернівцях – бюджет міста отримав 95,6 млн.грн. акцизного податку.

“Громади Новоселицького, Вижницького, Сторожинецького районів отримали 4,4 млн.грн., 3,8 млн.грн. та 3,7 млн.грн. відповідно. Громади Глибоцького, Кіцманського та Хотинського районів отримали по 3,3 млн.грн. Громада Кельменецького району отримала 3,0 млн.грн. Бюджети Сокирянського Заставнівського, Герцаївського та Путильського районів отримали від реалізації підакцизних товарів 2,1 млн.грн.,1,1 млн.грн.,0,8 млн.грн.  та 0,6 млн.грн. відповідно”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що акцизний податок з роздрібної торгівлі – це пряме надходження до місцевих бюджетів, а отже реальні кошти, які можуть конвертуватися у відновлені дитячі майданчики, освітлення, відремонтовані вулиці, зарплати медикам та освітянам.

Саме тому – зазначають у відомстві – покупці мають бути надійними “контролерами” всіх продавців алкоголю та тютюнових виробів і вимагати на всю вартість купівлі фіскальний чек РРО.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар