На Буковині засудили водія, котрий вдарив патрульного і зірвав з нього боді-камеру

Водія, який вдарив поліцейського, а також зірвав з форменого одягу боді-камеру, притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.342 ККУ обвинувальним вироком суду від 16.01.2019 року, яким засуджено чоловіка та призначено покарання у вигляді штрафу, у розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, враховуючи наявність пом’якшувальних обставин та дійове каяття засудженого.

Про це повідомили у прес-службі Управління патрульної поліції в Чернівецькій області.

“29 червня 2018 р. на автодорозі Н03 (310 км) до поліцейських звернулися двоє невідомих осіб на транспортному засобі Мітсубіші Паджеро, в ході розмови вони запитали чому патрульні стоять на узбіччі, поліцейські попросили їх перепаркувати автомобіль, оскільки він перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, проте водій просто почав рух прямо, не зважаючи на вказівку зупинитися. В ході переслідування водій транспортного засобу не реагував на спецсигнали (проблискові маячки, сирену та вимоги через гучномовець про зупинку). Автомобіль зупинився на території підприємства за адресою: м. Хотин, вул. Васильєва. В ході розмови водій та пасажир поводили себе агресивно та вимагали покинути територію підприємства. Водій, при спробі втекти завдав поліцейському удар, а також зірвав з форменого одягу боді-камеру і викинув в сторону. На місце події патрульні викликали підмогу та слідчо-оперативну групу Хотинського ВП”, – йдеться у повідомленні.

На водія винесено постанову ст..122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) складено протоколи ст.130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ст.122-2(невиконання водіями вимог про зупинку).

Реклама

Залишити коментар