Поліція розслідує діяльність правоохоронців під час зборів вірян у Горошівцях

Керівництво ГУНП в Чернівецькій області забезпечує виконання статті 7 Закону України «Про Національну поліцію», відповідно до якої у діяльності поліції забороняються будь-які привілеї чи обмеження за релігійні та інші переконання.

20 січня у селі Горошівці відбулися збори прихожан щодо переходу від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Під час зібрання його учасники висловлювали свої погляди щодо подальшої долі місцевої церкви та намагалися довести присутнім актуальність своїх переконань.

За повідомленням відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, під час зборів дії поліцейських були спрямовані на забезпечення громадського порядку та безпеку учасників зібрань.

“Завдяки професійним діям поліцейських збори громади відбулися у толерантній обстановці та прийняті рішення відповідають інтересам більшості учасників зборів.

Разом з цим, деякі журналісти місцевих ЗМІ подали інформацію щодо порушення окремими представниками поліції, які брали участь у забезпечення правопорядку, статті 7 Закону України «Про Національну поліцію». За вказаним фактом керівництво ГУНП призначило службове розслідування.

У разі підтвердження фактів невиконання поліцейськими вимог чинного законодавства, відносно них будуть вжиті заходи дисциплінарного впливу.

Про результати службового розслідування буде поінформовано додатково”, – йдеться у повідомленні поліції.

 

Реклама

Коментарі:

  • менты никогда не обеспечивают порядки, они сами делают беспорядки, и я всегда осторожный во время таких событий, они часто могут подкинуть чужую вещь, потом докажи что ты её не брал, отсутствие отпечаток тоже док, в перчатках мог украсть, у них отговорки лишь бы самим не отвечать за содеянное!! Я этих ментов хорошо знаю, мне всё равно что мне за это будет, отобьюсь в любом случае. Это не флуд, не клевета, так что пусть не кипишуют.

  • Журналісти прямо святі. Висвітлюють те що буде “гарна картинка” для глядачів та читачів. Їм головне “зірвати “свій репортаж чи у статті аби начальство їх похвалило. Скільки ж чув неодноразово що стаття і реальні події зовсім різні. Так що тут тоже треба бути обережним!!!!! Пишуть аби писати.

Залишити коментар