Через борг понад 11 млн “Чернівціводоканал” може залишитись без електрики

З 6 лютого комунальне підприємство “Чернівціводоканал”  може залишитися без електропостачання.

Про це йдеться у листі-попередженні державного підприємства “Укрінтеренерго”, яке було надіслане керівництву водоканалу минулого тижня, пише molbuk.ua.

У листі, зокрема, зазначено, що водоканал не виконав умови договору про постачання електричної енергії постачальником “останньої надії” у частині порушення строків оплати за договором.

Також у документі вказана сума заборгованості по рахунку розміром понад 11,2 млн грн.

“Попереджаємо, що у разі несплати заборгованості по рахунку (…), постачання електричної енергії на ваші об’єкти буде припинено з 6 лютого 2019 року між 9.00 та 17.00 годиною”, – зазначається у листі-попередженні за підписом заступника директора компанії “Укрінтеренерго” О. Мануйленка.

«Чернівціводоканал» через борги можуть відключити від електрики

Заступник керівника “Чернівціводоканалу” Ярослав Цуркан у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив про наміри підприємства підписати договір з “Чернівецькою обласною енергопостачальною компанією” щодо постачання електроенергії.

Водночас він сказав, що йому нічого невідомо про ймовірне відключення підприємства від електропостачання.

“По цій ситуації підписував керівник. Якщо треба, краще з ним переговоріть. У нас блокування рахунків немає. По роботі з обленерго – підписуємо договори. Якщо були якісь механічні чи технічні непроплати – я чесно кажучи, не можу вам надати такої інформації”, – повідомив Цуркан.

Водночас керівник водоканалу Борис Максимюк у телефонній розмові з кореспондентом molbuk.ua запевнив, що “підприємство отримало від енергопостачальної компанії запевнення, що все буде добре”.

Окрім того, Максимюк пообіцяв пояснити ситуацію з листом “Укрінтеренерго” у вівторок, 22 січня.

“Зараз я не можу вам відповісти, що воно (лист-попередження, – авт..)означає. Треба готуватися до цього. Але ми, грубо кажучи, це також беремо до уваги, тому що ми зараз заключаємо договір (з компанією “Чернівецька обласна енергопостачальна компанія”, – авт..). У переговорній процедурі, яка проходила до сьогодні, були запевнення і обіцянки, що все буде добре”, – повідомив Борис Максимюк.

Довідка МБ:

Державне підприємство “Укрінтеренерго” – це постачальник “останньої надії”, що визначений Кабінетом міністрів України. Він реалізує електроенергію тим водоканалам, які не встигли закупити електроенергію до 11 грудня.

Постачальник “останньої надії” продає електроенергію на 25-30 відсотків дорожче за ринкову ціну й за умови 100% передоплати.

Комунальне підприємство “Чернівціводоканал” не уклало угоду до 11 грудня на постачання електроенергії на 2019 рік, хоча двічі оголошував закупівлю – 12 листопада і 14 грудня 2018 року. Обидві закупівлі не відбулися через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій.

15 січня “Чернівціводоканал” оголосив про готовність за результатами переговорної процедури укласти договір з ТОВ “Чернівецька обласна енергопостачальна компанія” на постачання електроенергії з 21 січня до 31 грудня 2019 року 36 млн кіловат-годин за 70,5 млн грн.

Реклама

Залишити коментар