На Буковині підписали меморандум про передачу державних земель у власність семи ОТГ

У Чернівецькій області ще сім новостворених ОТГ підписали із геокадастром меморандум, який стане початком передачі земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів у комунальну власність.

Урочисте підписання Меморандуму щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність об’єднаних громад відбулося у суботу, 19 січня, в Чернівецькій обласній державній адміністрації, передає кореспондент ТВА.

Водночас, за інформацією прес-служби ОДА, документи підписано між Головним управлінням Держгеокадастру у Чернівецькій області та Новодністровською, Заставнівською, Герцаївською, Хотинською, Неполоковецькою, Ставчанською та Чагорською об’єднаними територіальними громадами.

Підписала меморандум у тому числі і Новодністровська ОТГ разом з Ломачинцями.

Як відомо, торік у ході реалізації Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними, на території Чернівецької області було передано у комунальну власність 26-ти ОТГ земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу 7243,47 га. З них, право комунальної власності Об’єднаних територіальних громад зареєстровано на площу 3559,20 га.

 

Реклама

Залишити коментар