Потенціал буковинських ОТГ вивчали громади з центральних та південних областей

Буковину відвідали представники ОТГ Миколаївської, Херсонської та Дніпропетровської областей з метою вивчення інструментів просування територій та місцевого розвитку, способів промоції та брендування території.

Навчальна поїздка тривала протягом 14-15 січня за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, повідомляє видання “Свідок.info”.

Позитивні враження залишилися у гостей міста від відвідин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – колишньої резиденції буковинських митрополитів.

“Наша ціль – побачити важливий історичний та культурний об’єкт, що забезпечує не тільки навчальний процес, а й допомагає громаді залучати туристів, за рахунок яких збільшується бюджет. Паралельно формується бренд, підвищується впізнаваність території” – підкреслив Валентин Бойко, директор Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

У навчальних цілях гостей з Миколаївської, Херсонської та Дніпропетровської областей запросили до Глибоцької ОТГ.

“Ця громада виготовляє надзвичайно смачні сири (до 20 видів) і є впізнаваною в Україні. Сироварня створена як сільськогосподарський обслуговуючий кооператив і може за добу переробляти до 2000 літрів молока. Зафіксований рекорд на сьогодні – 580 літрів. Обладнання – вітчизняне, з Сум”, – йдеться у повідомленні.

Як зауважив радник з регіонального розвитку Миколаївського ЦРМС Микола Дурман, досвід сироваріння можуть переймати і ОТГ Миколаївщини, які також мають можливості створити свої сільськогосподарські кооперативи.

Увагу привернула і Новоселицька ОТГ, що має великий досвід у залученні коштів міжнародної технічної допомоги, в тому числі й за рахунок транскордонного співробітництва.

 

Реклама

Залишити коментар