Буковинські прикордонники вилучили товар та автомобіль за спробу незаконного ввезення виробів

У Чернівецькій області на пункті пропуску “Порубне” припинено спробу незаконного переміщення до Румунії металевих балонів з холодоагентом.

Факт адмінправопорушення встановлено співробітниками Чернівецької митниці ДФС під час здійснення в пункті пропуску “Порубне” поглибленого огляду легкового автомобіля “VOLKSWAGEN TRANSPORTER”, повідомляє прес-служба установи.

На територію пункту пропуску в’їхав автомобіль під керуванням громадянина Румунії, який слідував з України до Румунії в приватних справах. Громадянин надав контрольний талон для проходження митного контролю по “зеленому коридору”, заявивши про відсутність у нього коштів та наявність особистих речей.

Під час митних формальностей було виявлено приховані від митного контролю сім металевих балонів з холодоагентом, які знаходились в спеціально виготовлених сховищах.

Довідково: Холодоаге́нт або холод́ильний агéнт (англ. refrigerant) — робоча речовина холодильної машини, яка при кипінні або в процесі розширення забирає теплоту від охолоджуваного об’єкта і потім після стиснення передає її охолоджувальному середовищу (воді, повітрю тощо).

Тайник був у спеціально зробленій порожнині під сидіннями салону мікроавтобуса. Порожнину зробили, встановивши по периметру каркасу кріплення сидінь декоративної пластмасової обшивки.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 471 та частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. У відношенні громадянина співробітники митниці запровадили справу про порушення митних правил.

За протоколом балони з хладагентом іноземного виробництва та автомобіль 2000 р.в. вилучено. Загальна вартість вилученого становить майже 175 тис. грн.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Реклама

Залишити коментар