Презентовано першу редакцію Інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030

У Чернівцях презентували першу редакцію Інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030, яка окреслює основні завдання та пріоритети для розвитку міста, а також визначає необхідні для їхньої реалізації заходи та проекти.

Зазначається, що концепцію розробили спільно фахівці Чернівецької міської ради, місцеві та міжнародні експерти, йдеться на сайті проекту “Чернівці 2030”.

Організатори запрошують до ознайомлення з концепцією на виставці, що триватиме до 31 січня за адресою вул. Головна, 16.

Документ розроблено в рамках проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” за фінансової підтримки Урядів Федеративної Республіки Німеччина та Швейцарської Конфедерації.

Ітегрована концепція розвитку Чернівців, як зазначено у документі, має виконувати такі функції: представити довготрокове планування розвитку Чернівців; зробити муніципальне планування із запропонованими проектами прозорим та зрозумілим для мешканців Чернівців; надати підтримку у прийнятті управлінських рішень для подальших дій в плануванні та ефективному використанні комунальних коштів;  створити важливу базу для залучення національних та міжнародних інвестицій та програм підтримки; служити муніципалітету інструментом скеровування та моніторингу з метою оптимізації адміністративної діяльності.

Проект “Інтегрований розвиток міст в Україні”, у межах німецько-швейцарсько-української співпраці, підтримує шість міст: Чернівці, Вінницю, Житомир, Полтаву, Львів та Київ (Подільський район), у створенні Інтегрованих концепцій розвитку міста. Проект підтримує одне із основних завдань реформ Уряду України − децентралізацію.

Фото – changeua.com.

 

Реклама

Залишити коментар